Fuckings Adoptert - Bestilling Viken H2023

Bestilling uke 43

arrow_back Produksjoner

Hvem er jeg og hvem ønsker jeg å være? 

Kortdokumentaren «Fuckings Adoptert» tar utgangspunkt i det å være adoptert, men belyser samtidig ungdomstidens universelle utfordring - å finne seg selv og å akseptere den man finner. 

I filmen inviterer regissøren Nora sin barndomsvenninne Therese inn i en stilisert boks-kulisse. Her maler de huden sin hvit, lærer hverandre å slåss, og prøver å finne ut hvorfor det er så vanskelig å si høyt “Jeg er adoptert!”.

Skal du finne dine “ekte” foreldre? Therese og Nora har ingen planer om det. De er begge adopterte fra India og kom til Norge som babyer, men har aldri snakket sammen om adopsjon.

-Mange vil aldri få muligheten til å finne sine biologiske røtter, og man kan dessuten leve helt og godt uten - så lenge man hører til hos noen, sier Nora. 

-Jeg tror et viktigere budskap uavhengig av om du er adoptert eller ikke, er at du er ikke alene om å føle deg annerledes, liten, usikker og utenfor. Alle ønsker vi å bli likt og å passe inn. Men begynn med å akseptere deg selv som den du er, uansett hvilken farge, fasong, seksualitet, familie eller bakgrunn du har. Da blir du hel nok.

Fuckings Adoptert er en dokumentarfilm med et spesielt uttrykk. Nora tar elevene med på hvorfor hun har valgt nettopp denne måten å fortelle sin historie på. Hvordan spiller formen på filmen på lag med Noras budskap?

 


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

20 minutter

Nedriggingstid

10 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Nora gjennomfører en fysisk øvelse som skal vise at vår identitet består av mange ulike tilhørigheter, egenskaper og tilknytninger. Øvelsen skal bevisstgjøre ungdommen på at de er mer enn bare en ett særtrekk eller egenskap.

 

 

 

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Den kulturelle skolesekken i Viken

Utøvere

Nora Nivedita Tvedt

Andre medvirkende

Gruppenavn

Nora Nivedita Tvedt

Idé/opplegg

Nora Nivedita Tvedt og Den kulturelle skolesekken i Viken

Om kunstner / utøver / gruppe

Opplegget holdes av Nora Nivedita Tvedt, som både er med i filmen og er filmens regissør. Hun ble utdannet fra Den norske filmskolen våren 2020 i kreativ dokumentarregi. Fuckings Adoptert er hennes eksamensfilm. Filmen har så langt blitt nominert til beste kortdokumentar på BIFF i Bergen, blitt semifinalist på Student Academy Awards og vunnet New Nordic Voice Award på Nordisk Panorama.

Produksjonen kan bidra til:

  • å støtte skolens ansvar for å ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes. ( 1.1 Menneskeverdet )
  • å vise mangfold og innsikt i hvordan vi lever sammen med ulike perspektiver, holdninger og livsanskuelser. ( 1.2 Identitet og kulturelt mangfold )

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig
Produsent/fagansvarlig

Truels Rigvår, tlf: +47 92 63 60 80, e-post: truelsr@afk.no

Kontaktperson utøver

Nora Nivedita Tvedt, tlf: +47 40 46 84 10, e-post: noratvedt@gmail.com