Silence


Det kan være mange grunner til at noen føler utenforskap i det som skal være et sosialt og samlende sted for alle barn, skolen. I den norskproduserte kortfilmen Silence (2020) utspiller handlingen seg i en liten landsby i Kurdistan. Vi følger den åtte år gamle jenta Bahar, som nylig har mistet hørselen som følge av en infeksjon. På grunn av mangel på ressurser i skolen blir hun tvunget til å slutte. Denne fremmedgjøringen blir starten på en turbulente reise mot å akseptere sin nye tilværelse som døv, og en rekke desperate handlinger som kulminerer i et forsøk på å kurere seg selv.

Filmen skildrer utenforskap i skolen på en visuell måte og undersøker en døv persons evne til å uttrykke seg i en verden hvor de fleste av oss er vant til å kommunisere verbalt.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

20 minutter

Nedriggingstid

10 minutter

Arena/rom

Klasserom, Auditorium eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Brwa Vahabpour har vært manusforfatter og regissør på Silence, og kommer selv til skolen. Han vil vise filmen og holder en samtale med elevene om valget av tematikk, og om hvordan vi kan skape tilhørighet uavhengig av funksjonshemninger, etnisitet, foreldres sosiale og økonomiske situasjon osv.

I filmen vil Bahar være med på undervisng sammen med de andre barna. Men på grunn av mangel på ressurser og tilrettelegging i skolen får hun ikke delta. Med skolen som arena er dette en aktuell ingang for å snakke om inkludering.

"Jeg har tatt med meg en hørselshemmet jente fra Norge til å spille hovedrollen. For meg er det viktig å ta hensyn til representasjon og vise at alle har mulighet til å f eks. spille i film."

Brwa Vahabpour (f.1993) har studert film ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Filmskolen på Lillehammer. Han har gjort flere kortfilmer, blant annet Smil (2017), Granateple (2017, som fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen i Grimstad og Gjeteren (2018). Vahabpour har også klippet The Manila Lover, Johanna Pykkös kortfilm som nylig var i Cannes, og vært episoderegissør til Rubicons kommende tv-serie Jordbrukerne.

 

 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Brawa Vahabpour i samarbeid med Dks Viken

Utøvere

Brwa Vahabpour

Andre medvirkende

1

Idé/opplegg

Brwa Vahabpour

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnèansvarlig

Ida Hasund, tlf: +47 404 92 913, e-post: idaha@viken.no

José Leguina, tlf: +47 922 40 493, e-post: josel@viken.no

Thomas Andre Fritsø, tlf: +47 975 28 544, e-post: thomasfr@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Rami Maktabi, tlf: +47 415 55 937, e-post: ramim@viken.no

Brwa Vahabpour, tlf: +47 993 81 853, e-post: brwa06@hotmail.com