Silence

arrow_back Produksjoner

Kortfilmen Silence handler om den åtte år gamle jenta Bahar, som nylig har mistet hørselen som følge av en infeksjon. Hun bor i en landsby i Kurdistan, og på grunn av mangel på ressurser i skolen blir hun tvunget til å slutte. Filmen skildrer hennes opplevelse av utenforskap på en slående visuell måte. 

Regissør Brwa Vahabpour kommer til skolen for å vise filmen sin og snakke med elevene om filmatiske grep, virkemidler  og om teamtikken. Hvilken rolle får lyd i en film der hovedkaraktern er hørselshemmet? Og hvordan formidles hennes opplevelse av utforskap visuelt?


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

20 minutter

Nedriggingstid

10 minutter

Arena/rom

Klasserom, Auditorium eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Brwa Vahabpour kommer på besøk til skolen for å vise og snakke om filmen sin. Han tar kontakt med skolen i forkant, for å sikre at alt er klart for besøket. Han trenger et rom med blending, smartboard/ projektor og høyttalere. Han har med egen PC som kobles til skolens utstyr.

Brwa står for både regi og manus på Silence, og han har et personlig utgangspunkt for hvorfor han ønsket å løfte frem tematikken i filmen. Her får elevene et flott og nært kunstnermøte, og muligheten til å spørre om alt de lurer på om film. 

I filmen vil Bahar være med på undervisning sammen med de andre barna. Men på grunn av mangel på ressurser og tilrettelegging i skolen får hun ikke delta. Med skolen som arena er dette en aktuell ingang for å snakke om inkludering.

"Jeg har tatt med meg en hørselshemmet jente fra Norge til å spille hovedrollen. For meg er det viktig å ta hensyn til representasjon og vise at alle har mulighet til å f eks. spille i film."

Brwa Vahabpour (f.1993) har studert film ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Filmskolen på Lillehammer. Han har gjort flere kortfilmer, blant annet Smil (2017), Granateple (2017, som fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen i Grimstad og Gjeteren (2018). Vahabpour har også klippet The Manila Lover, Johanna Pykkös kortfilm som nylig var i Cannes, og vært episoderegissør til Rubicons kommende tv-serie Jordbrukerne.

 

 

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Brawa Vahabpour i samarbeid med Dks Viken

Utøvere

Brwa Vahabpour

Andre medvirkende

1

Gruppenavn

Brwa Vahabpour

Idé/opplegg

Brwa Vahabpour

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Thomas Andre Fritsø, tlf: +47 975 28 544, e-post: thomasfr@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Siri Beate Natvik, tlf: +47 951 10 667, e-post: sirina@viken.no

Kontaktperson utøver

Brwa Vahabpour, tlf: +47 993 81 853, e-post: brwa06@hotmail.com