Monster i magen


Monster i magen er en varm, morsom, litt trist og litt skummel monologforestilling om sorghåndtering hos barn. Da moren til Jenta døde, flyttet nemlig Monster inn i magen hennes. Dessverre dukker Monster opp når det aller minst passer seg, og får Jenta til å gjøre ting hun ikke vil. Men nå har hun fått nok. Monster må ut. Problemet er bare at Monster ikke vil flytte.

Forestillingen handler om hvordan Jenta og Monsteret må finne ut av det med hverandre, om å savne noen av hele sitt hjerte og om at det ikke finnes noen fasit på hvordan man skal være når man er lei seg.

 

 


Annen informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

100

Oppriggingstid

120 minutter

Nedriggingstid

75 minutter

Arena/rom

Gymsal, Annet eller lignende

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Både scene og publikum plasseres på gulvet, så det er viktig med stor nok gulvplass (12x8m). Vi trenger også matter/gymbenker e.l. barna kan sitte på, og som kan gi en liten amfi-effekt. Spillestedet må være oppvarmet og fortrinnsvis ha direkte innrigg. Garderobe: Et oppvarmet skifterom med tilgang til toalett, vann og speil.

Rimfrost produksjoner er et kunsterkollektiv som produserer scenekunst for barn, ungdom og voksne. Forrige produksjon, Tobias og dagen det smalt, laget i samarbeid med Hålogaland teater, vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018. Rimfrost sin nyeste produksjon, Monster i magen er laget i samarbeid med Brageteatret og skrevet av Lina Killingdalen. 

«... Før så var magesekken min full av vanlige magesekkting sånn som tarmer og frokost og kanelsnurrer. Da hadde jeg en mamma. Så ble mamman min syk og bitteliten. Og da mamma ble bitteliten så dukka det opp et digert monsteregg inni her!...»

Monster i magen er en monologforestilling for 1. – 4.klasse. Gjennom Jentas øyne får vi oppleve hvordan hun prøver å ta kontroll over tilværelsen etter at mammaen hennes har gått bort. 

Handling
Ting man ikke skal! – Regler for mennesker, dyr og ting:
Når du er en voksen skal du ikke la barn legge seg uten å pusse tennene.
Når du er liten skal du ikke kjøre bil for du når ikke opp til rattet.
Når du er en skilpadde skal du ikke legge deg under gyngestoler eller biler bare for å sjekke om skallet ditt virker.
Når du er en sykkel skal du sykle på sykkelstien og bruke bjella di hvis du vil forbi.
Når du er en løve skal du bare spise de andre dyra i jungelen hvis du er sulten.
Når du er en mamma skal du være sammen med barnet ditt til det blir større enn deg og du kommer på gamlehjem og hvis du ikke syns det så må du skjerpe deg.»
- Jenta

Jenta har invitert publikum på overnattingsbesøk. På rommet hennes gjelder visse regler som Jenta har laget for å ha kontroll, for etter at mamma døde er ikke ting så forutsigbart som Jenta ønsker. Da mamma døde, flyttet Monsteret inn i magen til Jenta, og nå nekter det å flytte ut. Monsteret i Magen er ikke så flink til å følge Jentas regler og dukker gjerne opp når det minst passer og får Jenta til å gjøre og si ting hun ikke har lyst til. Nå synes Jenta at nok er nok, og at det er på tide at Monsteret og hun finner ut av det med hverandre. 

I løpet av monologen prøver Jenta å forklare Monsteret hvordan hun ønsker å ha det gjennom historier om mamma og eksempler på dårlig Monster-oppførsel, samtidig som hun prøver å lokke Monsteret ut av magen ved hjelp av Monsterfeller. Gjennom historiene får publikum møte reaksjoner fra folk i Jentas omgivelser, bli bedre kjent med Mamma, møte Pappa og høre om hvordan Jenta har det inni seg. 

På et tidspunkt lykkes Jenta med å få Monsteret ut av magen, men Jenta har ikke noe mer kontroll på Monsteret av den grunn, og rommet hennes blir et kaos av Monster som velter ting og bråker. Monsteret blir ikke borte i løpet av monologen, men Jenta og Monsteret konkluderer med at de må finne en måte å leve med hverandre på: både Jenta som vil ha kontroll på tilværelsen og Monsteret som får Jenta til å kjenne på at hun er lei seg. 

Prosjektt er støttet av: Fond for lyd og bilde, Norsk Kulturråd/Fri Scenekunst, spenn.no, Fond For Utøvende Kunstnere og Det norske komponistfond. Forprosjektet støttet av: Ferske Scener/Dramatikkens hus og Fond for frilansere.
 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Troms og Finnmark fylkeskommune

Produsert av

Rimfrost produksjoner/ Brageteatret

Utøvere

Siri Hallingby Børs-Lind

Kristine Myhre Tunheim

Alexander (turnéleder uke 42/43) Rindestu

Espen (tekniker og sjåfør) Nordheim

Andre medvirkende

Forestillingen turnerer med 3 personer: 1 skuespiller, 1 tekniker/sjåfør og 1 turnéleder.

Idé/opplegg

Lina Killingdalen

Om kunstner / utøver / gruppe

Rimfrost produksjoner består av kunstnerisk leder og skuespiller Kristine Myhre Tunheim, skuespiller Alexander Rindestu og kunstfaglig terapeut Jeanette Solbakken.
Kollektivet iscenesetter ny norsk dramatikk basert på egne idéer og konsepter. Produksjonene tar ofte utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet spenner fra fiksjonsfortellinger til dokumentarteater. Tekstlig ligger fortellerteateret og den gode historien til grunn, med variasjon i form, virkemidler og målgruppe. 

Kunstnerisk team på Monster i magen:
Ide/tekst/regi: Lina Killingdalen
Skuespiller/medskaper: Kristine Myhre Tunheim
Scenografi/Kostyme: Mari Lotherington
Musikk: Kristin Øhrn Dyrud
Lysdesign: Øystein Heitmann
Lyddesign: Andreas Wangsbro
Regikonsulent: Ingrid Forthun
Dramaturg: Kristin Bjørn
Pappastemme/vokal: Gunnar Eiriksson
Scenografiassistent: Miriam Myrthel Pedersen
Produsent: Siri Hallingby Børs-Lind

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Anne Moen, tlf: +47 959 08 712, e-post: anne@scenefinnmark.no

Hanne Mikalsen, tlf: +47 975 44 807, e-post: hanne.mikalsen@tffk.no

Kontaktperson utøver

Siri Hallingby Børs-Lind, tlf: +47 416 69 830, e-post: siri.bl@gmail.com

Alexander (turnéleder uke 42/43) Rindestu, tlf: +47 983 10 442, e-post: arindestu@gmail.com