Digitalkonsert - The Alehouse Sessions


I denne konserten gjenskaper Barokksolistene noe av den stemningen som fantes på puber og i vertshus i London på 16- og 1700 tallet. Med folkelig, forførende, gripende og morsom sang og musikk, akkompagnert av snakk og humor. Fra de store scenene i Europa kommer Barokksolistene med The alehouse sessions til din skole!

Med et ensemblet som består av musikere på solistnivå, alle blant de fremste på sine instrumenter i Norden og Europa, og med musikk som har røtter flere hundre år tilbake i tid, settes musikken i en kontekst og fremføres på en måte som gir den nytt liv og aktualitet.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

150

Oppriggingstid

30 minutter

Nedriggingstid

20 minutter

Arena/rom

Gymsal eller lignende

Antall utøvere

6

Trenger scene

Ja

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Konserten gjennomføres i gymsal på flatt gulv el. lignende rom (uten gjennomgangstrafikk) Musikerne kan tilpasse seg, men trenger sceneplass på minimum ca 6 m bredde og 4 m dybde. Elevene sitter på stoler el. benker eller i amfi Der det ikke er naturlig amfi, som feks i gymsal, anbefaler vi at man bygger et amfi av matter, benker og stoler. Legg merke til publikumsoppsett i vedlagt skisse, og rigg klart i forkant: Musikerne spiller på langvegg-siden med elevene plassert i et V-formet amfi med en passasje/ midtgang mellom.

Om Alehouse. Stedene, som altså har blitt kalt taverns eller alehouses, har helt siden middelalderen vært britenes “andre hjem”. Her har lyden av snakk, sang, musikk og den evige klirringen i ølglass til alle tider fylt rommene med liv. På slutten av 1600 tallet, når teatrene ble stengt av religiøse grunner, ble mange av disse skjenkestedene gjort om til såkalte Musick-Houses, hvor musikere ble samlet for å holde intime konserter for et entusiastisk og øltørst publikum. På disse stedene traff man Henry Purcell og mange andre komponister som presenterte sine nyeste komposisjoner, eller spilte livlige musikalske dueller med de lokale folkemusikerne. Les mer her: The Alehouse Sessions – the Long Story

 

Om Bjarte Eike og Barokksolistene
The Alehouse Sessions er kuratert og utviklet av Bjarte Eike - Spillende, kunstnerisk leder av BarokksolisteneEnsemblet består av musikere på solistnivå, alle blant de fremste på sine instrumenter i Norden og Europa. BarSol er tenkt som en møteplass hvor dyktige musikere kan utfolde seg. Gjennom Eikes dedikerte, personlig gjennomtenkte og nyskapende programmer kan ensemblet opptre som kammerorkester, pub-band, fri improviserende gruppe, cross-over ensemble, eller i helt små intime kammergrupper.  BarSol har turnert i hele Europa, innspilt en rekke plater. 

Barokksolistene har sitt fundament i den tidlige musikken, men fokuserer på å nå et så bredt publikum som mulig gjennom virtuost spill og spennende programkonsepter - konsertene blir ofte omtalt som lekende og grensesprengende.

Les mer: http://barokksolistene.com

  • Bjarte Eike (Fiolin, Vokal, kunstnerisk leder)

  • Fredrik Boch (Gitar, charango, vokal)

  • Per T. Buhre (Bratsj, vokal)

  • Steven Player (dans, gitar, vokal)

  • Hans Knut Sveen (Harmonium, vokal)

  • Johannes Lundberg (Kontrabass, vokal vokal)

 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

Nina C. Dahl og Ragnhild Tveitan i samatrbeid med Bjarte EIke og Baroksolistene. 

Utøvere

Andre medvirkende

Digitalkonsert:

Konserten strømmes fra Studio Epidemin i Gøteborg.

Videoer og strømming: Donovan Von Martens

Grafiks utforming og animasjoner: Villnis v/ Cory S. Grier

 

Idé/opplegg

Bjarte Eike og Barokksolistene

Om kunstner / utøver / gruppe

Les mer om Barokksolistene på www.barokksolistene.com

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Ole Jacob Evensen, tlf: +47 977 55 480, e-post: oleev@viken.no

Thomas Andre Fritsø, tlf: +47 975 28 544, e-post: thomasfr@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Nina Cecilie Dahl, tlf: +47 975 41 468, e-post: ninada@viken.no