TIFF UNG 2024: Scrapper

BESTILLING (8.-10.TRINN)

arrow_back Produksjoner

Scrapper er en sjarmerende, oppløftende og oppfinnsom film med et tydelig personlig preg. Sentralt står et barns forsøk på å få ting til å bli bra igjen etter noe veldig vanskelig, med all den vitalitet og fantasifullhet som barn har.

Handlingen foregår i et arbeiderstrøk i dagens London. I et pastellfarget hus møter vi 12 år gamle George som nylig har mistet sin mor. Med hjelp fra sin gode venn og støttespiller Ali betaler hun husleia med stjålne sykkeldeler og holder på uhyre kløktig vis de voksne på sidelinja. Dette endrer seg når hennes mindre selvstendige far plutselig dukker opp i hagen. Vi følger George vekslende mellom lek og voksenoppgaver, og i en begynnende relasjon til sin far. George er skeptisk, pragmatisk og kjapp i replikken. Hennes væremåte skaper flere morsomme øyeblikk, og hennes stille bearbeiding av sorgen over moren er nydelig spilt og skildret.

Filmen innledes av formidler fra TIFF. 

Språk: Engelsk take/norske undertekster
Regi: Charlotte Regan
Skuespillere: Lola Campbell, Alin Uzun, Cary Crankson, Harris Dickinson
Manus: Charlotte Regan
Produksjonsland: Storbritannia
Produksjonsår: 2023

 


Varighet

1 timer og 40 minutter

Sted

Aurora kino Fokus – Sal 1

Maks publikumsantall

400

Antall utøvere

2

Filmen bestilles via DKS-portalen, førstemann til mølla! Visninger starter presis, møt opp litt i forkant. 

Filmstudieark med forslag til for- og etterarbeid legges ut i begynnelsen av januar. Som minimum anbefales å snakke litt om filmen og se traileren på forhånd.

Relevans for skolen 
Scrapper er en aktuell og relevant film, og har mange elementer det er lett å jobbe videre med i undervisningen. Filmen er særlig relevant for tverrfaglige temaene folkehelse og livsmestring, siden den forteller en historie om å håndtere en vanskelig situasjon og omveltning i livet. Den har fokus på handlinger og konsekvenser, men også mellommenneskelige relasjoner, økonomisk og sosial ulikhet med mer. Flere fag kan også knyttes opp til filmen, som KRLE (etikk og valg, forhold rundt død, sorg, reflektere over eksistensielle spørsmål knyttet til det å vokse opp og leve i et mangfoldig og globalt samfunn), samfunnsfag (hvordan politiske, geografiske og historiske forhold påvirker levekår, diskusjon om personlig økonomi, levestandard og livskvalitet, samt digital samhandling) engelsk og norsk (analyse av film og filmatiske virkemidler).

 

Arrangert av

Tromsø kommune

Produsert av

Tromsø internasjonale filmfestival. 

Utøvere

Astrid Aure

Andre medvirkende

Gruppenavn

Tromsø internasjonale filmfestival

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

TIFF er Norges største filmfestival og en viktig aktør innen filmformidling i Norge. Stiftelsen driver tre festivaler; TIFF, Stumfilmdager i Tromsø og TIFF Junior, i tillegg til turnevirksomhet i inn- og utland og en rekke andre filmrelaterte prosjekter. TIFF når nærmere 120 000 publikummere årlig.

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Vigdis Sjelmo, tlf: +47 95 80 46 33, e-post: vigdis.sjelmo@tromso.kommune.no

Produsent/fagansvarlig

Vigdis Sjelmo, tlf: +47 95 80 46 33, e-post: vigdis.sjelmo@tromso.kommune.no

Kontaktperson utøver

Astrid Aure, tlf: +47 93 24 53 10, e-post: astrid@tiff.no