TIFF UNG 2024: Bullets

BESTILLING (8.-10.TRINN)

arrow_back Produksjoner

Abdel vokser opp i et røft nabolag i Sverige. Han er en smart gutt som holder seg unna kriminalitet, og han har en lærer som støtter ham i å nå målet om å bli veterinær. Men når kompisen Bashir roter seg borti i en kriminell gjeng, ser Abdel seg nødt til å hjelpe ham. Sammen blir de to tolvåringene dratt inn i en uoversiktlig og brutal verden der to rivaliserende gjenger ligger i krig mot hverandre. Abdel blir bedt om å hevne gjengmedlem som har blitt drept, og plutselig befinner han seg alene med en håndgranat i hånda.

Bullets skildrer skyggesider ved samfunnet som preger noen barn og unges hverdagsliv, også her i Tromsø. Filmen får fram hvordan gruppepress, følelse av håpløshet og drømmer om tilhørighet og suksess kan få oss til å ta feil valg i avgjørende øyeblikk. Og hva som må gjøres for at vi skal kunne klare å snu forutsetningene for utsatte barn og ungdommer. Det er en velspilt og velregissert film med et viktig budskap, en sterk, usentimental og spennende film om drømmer, vennskap og utfordringer.

Innledning og spørsmål og svar ledes av en formidler fra TIFF. Skuespiller Kardo Razzazi, som spiller Abdels lærer Ali, vil være til stede på visning. Elevene får mulighet til å snakke med Kardo etter filmen.

Språk: Svensk (med svenske undertekster)
Regi: Peter Pontikis
Skuespillere: Tomas Samir, Kardo Razzazi, Isa Aouifia
Manus: Peter Pontikis
Produksjonsland: Sverige
Produksjonsår: 2023


Varighet

2 timer og 5 minutter

Sted

Aurora kino Fokus – Sal 1

Maks publikumsantall

397

Antall utøvere

2

Visninger: torsdag 18.01.2024 kl. 09:00 og 11:15 på Aurora Kino Fokus. Bestilling via DKS-portalen, førstemann til mølla! Visninger starter presis, møt opp litt i forkant. 

Filmen gir en god inngang til å snakke om utfordringer for unge i dag, på individ- og samfunnsnivå. Filmen kan knyttes til de tverrfaglige temaene folkehelse og livsmestring, og demokrati og medborgerskap.

TIFF utarbeider filmstudieark med en oppgave-pakke som kan brukes i klasserommet før og etter visning. Som minimum anbefales det å snakke litt om filmen og se vedlagt trailer på forhånd.

 

 

Arrangert av

Tromsø kommune

Produsert av

Tromsø internasjonale filmfestival. 

Utøvere

Astrid Aure

Andre medvirkende

Gruppenavn

Tromsø internasjonale filmfestival

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

TIFF er Norges største filmfestival og en viktig aktør innen filmformidling i Norge. Stiftelsen driver tre festivaler; TIFF, Stumfilmdager i Tromsø og TIFF Junior, i tillegg til turnevirksomhet i inn- og utland og en rekke andre filmrelaterte prosjekter. TIFF når nærmere 120 000 publikummere årlig.

 

Produksjonen kan bidra til:

  • at elevane og lærlingane utvikler kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine ( Formålet med opplæringen )
  • at elevene lærer å løse konflikter på en fredelig måte. ( 1.6 Demokrati og medvirkning )
  • å støtte skolens ansvar for å ta hensyn til mangfoldet av elever og legge til rette for at alle får oppleve tilhørighet i skole og samfunn. Vi kan alle oppleve at vi skiller oss ut og kjenner oss annerledes. Derfor er vi avhengig av at ulikheter anerkjennes og verdsettes. ( 1.1 Menneskeverdet )

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Vigdis Sjelmo, tlf: +47 95 80 46 33, e-post: vigdis.sjelmo@tromso.kommune.no

Produsent/fagansvarlig

Vigdis Sjelmo, tlf: +47 95 80 46 33, e-post: vigdis.sjelmo@tromso.kommune.no

Kontaktperson utøver

Astrid Aure, tlf: +47 93 24 53 10, e-post: astrid@tiff.no