Duo Paris - DIGITALKONSERT


DUO PARIS

I denne digitalkonserten strømmer vi direkte fra Paris! 

Vi møter musikerne Stephane og Bojan. Bojan er fra Serbia og Stephane har sine røtter i Sør-India og er Tamil. Akkurat som språk er ulike, er også musikken ulik og bærer preg av der Bojan og Stephane har sine røtter. Begge bor i Paris, og vil gjennom denne konserten gi oss en smakebit av Paris som musikalske verdensscene.

Paris har gjennom flere tiår tiltrukket seg musikere fra hele Europa og tidligere kolonier, og på den måten vært en smeltedigel for musikere og musikalske møter på tvers av kulturer og sjangere. 

Gjennom dette musikalske møte, berører konserten temaer som demokrati og migrasjon og hvordan vi uproblematisk kan kommunisere med ulikt språk og ulike musikalske røtter. 

Bojan Zulfikarpasic - piano

Stéphane Edouard - Perkusjon

Her finner dere tekst til presentasjon i klasserommet av digitalkonserten.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

40 minutter (40)

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

220

Oppriggingstid

15 minutter

Nedriggingstid

10 minutter

Arena/rom

Klasserom eller lignende

Antall utøvere

2

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Gjør dere klare i god tid i klasserommet og sjekke at teknikken fungerer. Koble opp og se konserten i fellesskap (som man vanligvis gjør i gymsalen) ved å projisere på whiteboard el. lignende. Det anbefales å ha gode høytalere koblet på. La en elev presentere konserten før den starter vha presentasjonsteksten som ligger i informasjonen.

"Å få inn ulike kulturer fra andre land i DKS, vil bidra til at barn og unge enda bedre forstår hvilket multikulturelt samfunn vi lever i. Dette er viktig å ta tak i da de enda er unga, her skal det jo være plass til alle". Marius Ekhagen, Ungdomsrådet i Kulturtanken 

Les mer om Ungdomsrådet i Kulturtanken

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Viken fylkeskommune

Produsert av

DKS Viken

Utøvere

Andre medvirkende

Bojan Zulfikarpasic - Piano

Stephane Edouard - Perkusjon

 

Streamcrew Paris

Kamera, teknikk, lyd, lys:

  • Music Events v/ Loic Gayot m.flere
  • Emilie Auje - filming 

 

Grafisk utforming: Villnis v/ Cory Svalland-Grier

Animasjon: Gimpville AS

 

Idé/opplegg

Musikkprodusent Ragnhild Tveitan og Nina Cecilie Dahl i samarbeid med utøverne

Om kunstner / utøver / gruppe

Stéphane Edouard er perkusjonist og Indisk musikk er hans primære kilde til inspirasjon. Hans famlie er opprinnelig fra Puducherry i Sør-India, men han ble født i Frankrike. Bollywoodhits fra 1970-80 var en stor del av hans sin barndom samtidig med karnatisk og hindustansk musikken fra India. Som tenåring oppdaget han rock og jazz og gjennom denne musikken begynnte han å spille trommesett da han var 12 år. Stéphane er selvlært og inspireres av de ulike tradisjonene han møter, bl.a jazz, kubansk og afrikansk musikk. Stéphane har dermed utviklet sin egen perkusjonsstil som gjenspeiler av denne kosmopolistiske og nyskjerrige musikeren.

 

Bojan Zulfikarparsic er en prisbelønte pianist ble født i tidligere Jugoslavia i 1968. Bojan Z (for Zulfikarpasic) vokste opp i et miljø der musikk var en utbredt, daglig aktivitet. Etter å ha begynt på klassisk piano i en alder av 5 år befant han seg i rockescenen i Beograd som ung, skaffet et stipend i en alder av 18 år for å studere jazz med Clare Fischer i USA, for å bli tildelt Beste unge jazzmusiker i Jugoslavia noen år senere. 

I en alder av 20 år forlot han hjembyen og slo seg ned i Paris, hvor han etablerte seg som et uunngåelig element i den franske jazzscenen. Mer enn to tiår senere har han en imponerende plate til navnet sitt. Han har samarbeidet med fremragende navn som Henri Texier, Michel Portal og Julien Lourau, og har laget åtte album under sitt eget navn.  Han spiller både sitt elskede Fazioli-piano og det tilpassede Fender Rhodes, også kjent som 'xenofon', som har blitt et av hans varemerker.

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

José Leguina, tlf: +47 922 40 493, e-post: josel@viken.no

Thomas Andre Fritsø, tlf: +47 975 28 544, e-post: thomasfr@viken.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Ragnhild Tveitan, tlf: +47 944 83 741, e-post: ragnhildt@viken.no