Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Amanda-dryss til DKS-filmer

Den 37. Amandaprisutdelingen ble holdt i Haugesund 21. august. To av filmene som vant flest priser var Ninjababy av Yngvild Sve Flikke og Kunstneren og tyven av Benjamin Ree. Begge disse skal på DKS-turné i videregående skole i Trøndelag skoleåret 2021-22

Ninjababy fikk Amanda for beste regi (Yngvild Sve Flikke), beste kvinnelige skuespiller (Kristine Kujath Thorp) beste mannlige birolle (Nader Khademi) og beste filmmanus (Johan Fasting i samarbeid med Yngvild Sve Flikke og Inga Sætre), og var nominert til ytterligere sju priser.

Kunstneren og tyven fikk prisen for beste norske kinofilm (regi Benjamin Ree, produsent Ingvil Giske), i tillegg til beste dokumentarfilm og beste klipp (Robert Stengård). Den var i tillegg nominert til beste regi og beste filmmanus.

Vi er svært glade for å kunne sende begge disse filmene på turné, og vi gratulerer vinnerne!