Rasismens poetikk - forfatterbesøk


FAST / BESTILLINGSTILBUD

Melaninrike og hvite kropper skilles ikke engang av fargen. Den som passerer som «hvit» et sted på jorda, kan være «melaninrik» et annet. Likevel er det stor forskjell på hvordan det er å leve med en hvit og en melaninrik kropp. Denne produksjonen handler om det. Og om hvordan vi kan gjøre det lettere å leve for alle.  

Rasismens poetikk er både en oppvisning i slampoesi og en samtale om rasisme. Elevene får møte Guro Sibeko, forfatter av boka Rasismens poetikk, til samtale om hva rasisme er og hvordan vi kan bekjempe den med utgangspunkt i slamdikt om samme tema.  

Dette forfatterbesøket kan inngå i Tromsungdom leser. 


Annen informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

60 minutter, 60 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

-

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

0 minutter

Nedriggingstid

0 minutter

Arena/rom

Klasserom eller lignende

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

-


Diktutvalget og dermed temaene for samtale vil tilpasses elevenes alder og strekker seg fra utenforskap og hverdagsrasisme til rasismens historie, stereotypier og majoritetsdefensivitetens mekanismer.

Det er utarbeidet et opplegg for kreativ skriving som kan brukes i klassene etter forestillingen. Opplegget vil gi elevene støtte til å utforske sin egen identitet og hvilken plass den gir dem i verden, og til å fortelle historier i form av poesi.

Guro Sibeko forfatter av skjønnlitteratur og sakprosa for både barn og voksne, og Rasismens poetikk er hennes 8. utgivelse. Hun er en av Norges mest erfarne SLAM!poeter og tidligere leder for utøversammenslutningen SLAM!kollektivet. Hun har turnert DKS for hele skoleløpet over nesten hele landet med kurs i SLAM!poesi og produksjoner der SLAM!poesi står sentralt. Hun organiserer SLAM!poesi konkurranser og oppvisninger og har selv deltatt i utallige slike, også på oppdrag fra Amnesty, FN-sambandet og Røde Kors. Hun er utdannet lektor i nordisk og har lang undervisningserfaring fra grunnskolen. Hun har arbeidet aktivt mot rasisme i 30 år, både gjennom ulike organisasjoner og som samfunnsdebattant.

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Troms og Finnmark fylkeskommune

Produsert av

Andre medvirkende

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Helle Ramstad, tlf: +47 975 09 477, e-post: helle.ramstad@tffk.no

Kontaktperson utøver

Guro Sibeko, tlf: +47 922 62 799, e-post: gurosibeko@hotmail.com