Fra a til nå og Ditt røde hår, Unn.

BESTILLINGSTILBUD (uke 7 og 8)

arrow_back Produksjoner

Bøkene Fra a til nå og Ditt, røde hår, Unn er begge bøker med unge hovedpersoner og med situasjoner som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Bøkene handler om å finne seg selv, bli trygg på egen identitet og om forelskelse.

Romanene er utgitt i samarbeid med Leser søker bok og har et enkelt språk uten at det går på bekostning av den litterære kvaliteten.

Forfatter Ellisiv Lindkvist vil lese høyt fra bøkene, gå inn i tekstene og snakke om dem sammen med elevene. Hun håper at ungdom med ulik leseinteresse kan oppdage at det å lese skjønnlitteratur ikke trenger å være så vanskelig.

Denne produksjonen kan knyttes opp mot litteraturformidlingsprogrammet Tromsungdom leser.


Varighet

45 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Nei

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

0 minutter

Nedriggingstid

0 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula, Annet eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

At lærerne forbereder elevene og går gjennom tekstutdrag på forhånd.

Om Fra a til nå

Eva studerer kunsthistorie og jobber som helgevakt på et hybelhus for rusmisbrukere. Der møter hun Alexander, en kul og spennende kunstner som hun forelsker seg i. Fra a til nå handler om forelskelse og kjærlighetssorg. Om studentlivet i kollektiv. Om å være innflytter til byen. Om beruselse, usikkerhet og lengsel.

Om Ditt røde hår, unn

Pia studerer på Blindern, og prøver å finne fotfeste i en ny tilværelse. En dag møter hun Unn under ei opplesning. De to jentene treffes igjen, drikker vin og snakker om det mest. Pia dras mot Unn på en måte hun ikke har blitt dratt mot noen før og vet ikke helt hvordan hun skal håndtere det.

Ditt røde hår, Unn er ei fortelling om uvisshet, sjalusi og om å finne ut hvordan man kan stå stødig på egne bein. Og hvordan man skal slippe andre inn på seg.

Boka fikk Havmannprisen for beste nordnorske bok i 2013 og juryen skriver blant annet: Det er juryens vurdering at denne boka egner seg for en bred målgruppe. Den fortellermessige strukturen, de korte setningene og den kronologiske dagbokformen gjør den lett tilgjengelig og langt fra vanskelig å lese.

Juryen er imponert over forfatterens evne til å fortelle på en slik måte, ei svært enkel historie er fortalt på en måte som virkelig får fram kompleksiteten i mellommenneskelige relasjoner

Arrangert av

Troms og Finnmark fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Ellisiv Lindkvist

Andre medvirkende

Gruppenavn

Ellisiv Lindkvist

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellisiv Lindkvist (f. 1973) er forfatter og dramatiker. Hun debuterte med den kritikerroste kortprosasamlingen Alt jeg skriver er sant i 2007, senere har hun gitt ut romanen Tørst (2011) og i 2013 kom tre av scenetekstene hennes i bokform: Jeg er ikke slik – tre scenetekster. Som inneholder skuespillene Play.mobil (2004), Jeg er ikke slik (2007) og Heltinnesinne (2011).

I 2013 kom også romanen Ditt røde hår, Unn på Solum og med støtte fra Leser søker bok. Romanen ble belønnet med Havmannprisen.

Lindkvist har gått på forfatterstudiet både i Bø og i Tromsø. Hun er fast baksideskribent i Klassekampen og tidligere morgenkåsør i NRK P2.

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Gunn-Ellen Rye Krøtø, tlf: +47 952 43 022, e-post: gunnellen.rye.kroto@tffk.no

Produsent/fagansvarlig

Gunn-Ellen Rye Krøtø, tlf: +47 952 43 022, e-post: gunnellen.rye.kroto@tffk.no

Kontaktperson utøver

Ellisiv Lindkvist, tlf: +47 951 07 961, e-post: ellisivl@gmail.com