Vi kan ikke hjelpe alle – fra novelle til kortfilm

FASTTILBUD

arrow_back Produksjoner

Filmskaper Nina Knag har adaptert novellen "Vi kan ikke hjelpe alle" skrevet av Ingvild Rishøi, til et kortfilmmanus som har resultert i en prisvinnende kortfilm.

Gjennom sitt opplegg i DKS vil hun formidle hvordan en novelletekst, med sitt kortfattede uttrykk, kan inspirere og ligge til grunn for gjenfortelling i filmens tilsvarende språk – kortfilmen. Elevene får lese kortfilmmanuset (7 sider) med påfølgende diskusjon om forskjellene på generell litteratur og filmmanus. Elevene får se hvordan et filmmanus er bygd opp og hva som skiller et kortfilmmanus fra en novelle?

Deretter vil Nina Knag fortelle litt om prosessen fra ferdig skrevet kortfilmmanus til filminnspillingen. Hun kommer også inn på arbeidet med regikonsept og visualisering av manuset, casting av skuespillere, valg av location, søknadsskriving mm. 

Til slutt vises den ferdige kortfilmen ”Vi kan ikke hjelpe alle” og elevene inviteres til en diskusjon rundt filmens tematikk, budskap, miljø, karakterer, oppbygging, konflikter, virkemiddel osv.

Det er en stor fordel om elevene har lest novellen på forhånd. 


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

1 timer og 30 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

30

Oppriggingstid

10 minutter

Nedriggingstid

0 minutter

Arena/rom

Klasserom, Auditorium eller lignende

Antall utøvere

1

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Ja

Trenger el-uttak

Nei

Ønsker til lokal arena

Klasserom med prosjektor og lyd, gjerne gardiner eller blending. Auditorium kan også fungere.

Nina Knag har skrevet en kortfilm som har allmenn relevans, og som vil være aktuell og interessant for ungdom i videregående skole. Filmen handler om unge og sårbare mennesker som sliter med å få hverdagen til å gå rundt og belyser et tema som er viktig å diskutere. Dessuten er det ikke mange kortfilmer som baserer seg på anerkjente noveller, og det kan være lærerikt for elevene å se linken mellom litteratur og film og hvordan man jobber med å ta en filmide ut i praksis. 

Opplegget er knyttet opp til norskundervisning i videregående skole, med paralleller til novelleanalyse. Opplegget er også relevant for elever på medielinjen. 

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Troms og Finnmark fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Nina Knag

Andre medvirkende

Gruppenavn

Nina Knag

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Nina Knag (født i Bergen 1984) har sin utdannelse fra regilinjen ved Westerdals i Oslo. Hun har laget en rekke kortfilmer som har gjort seg gjeldende i Norge og utlandet, og har blitt vist på NRK. Kortfilmen «Vi kan ikke hjelpe alle» har reist rundt på festivaler i hele verden, flere av de Oscar-kvalifiserende, og har vunnet en rekke priser. 

Nina Knag har bred erfaring som manusforfattar, regissør og har jobbet i mange ledd i filmbransjen og fjernsyn. Hun har blitt tildelt flere statlige og lokale kunstnerstipend og  prosjektene hennes er støttet av både Norsk Filminstitutt, Fond for Lyd og Bilde og de regionale filmsentrene. Hun driver også sitt eget castingbyrå, holder faste worshops i skuespill foran kamera, og er fast foredragsholder på flere skoler og utdannings institusjoner. For tiden utvikler hun en ungdomsserie for NRK P3, en dramaserie  som baserer seg novellen «Søsken" av Ingvild Rishøi, og en spillefilm. 

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Helle Ramstad, tlf: +47 975 09 477, e-post: helle.ramstad@tffk.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Nina Knag, tlf: +47 909 34 753, e-post: nina@ninaknag.com