Virkelig

FASTTILBUD (Bestilling utvalgte skoler)


Virkelig er et band fra Bodø som ble startet opp i juni 2014, men først bemerket seg  på nasjonalt nivå med debutalbumet sitt "Lykke til i livet", som ble gitt ut august 2018. Høsten 2018 gjestet bandet Lindmo, og ble i tillegg nominert til årets nykommer under P3 Gull. Den samme høsten var Virkelig på sin første av tre skoleturnéer, og nå er bandet aktuell med sitt andre album, "Lengsel blir til gjemsel".

Denne skolekonserten består av tre utøvere - to musikere og én lydtekniker. Fremføringene skal presentere låtmaterialet til Virkelig i duo-format, der formålet er å skape en unik og nedstrippet konsertopplevelse, som ønsker å motivere ungdom til å spille i band og skrive egen musikk.


Nyttig informasjon

keyboard_arrow_down

Varighet

35 minutter

Behov for bærehjelp eller annen lokal hjelp

5 elever

Sted

Se kalender

Maks publikumsantall

150

Oppriggingstid

60 minutter

Nedriggingstid

40 minutter

Arena/rom

Klasserom, Gymsal, Auditorium, Aula, Annet eller lignende

Antall utøvere

3

Trenger scene

Nei

Trenger blending

Nei

Trenger el-uttak

Ja

Ønsker til lokal arena

Produksjonen krever strømuttak, 2 x 16A. Det er en fordel hvis kontaktpersonen på spillestedet er kjent med hvor det best egner seg å hente strøm. Vi ønsker også at lokal arena sørger for utplassering av stoler og matter for publikum. Flott om lyset kan dempes under konserten.

En låt er ofte et stykke musikk som har gått gjennom mange ulike faser før den gis ut og presenteres for verden, og gjennom denne reisen gjøres det normalt mange produksjonsgrep og lydestetiske endringer. Som ungdom med fasinasjon for musikk, er det nødvendigvis ikke så enkelt å vite hvordan man skal komme i gang med låtskriving og produksjon av eget låtmateriale. Denne DKS-produksjonen tar sikte på å belyse hvordan vår musikk ble skrevet, og forhåpentligvis motivere ungdom til å skrive egen musikk.

Ideen med produksjonen er at Tobias og Sondre fra bandet skal spille låtene sine nedstrippet i et duo-format, som innebærer to gitarer og muligens en synth, der formålet er å vise frem låtene slik de opprinnelig ble laget. Fremførelsen skal sette lys på låtskriverfaget i form av tekst og melodi, samtidig som populærmusikk på ens egen dialekt er et sentralt moment i formidlingen. Med denne produksjonen har vi som mål å inspirere ungdom til å spille i band gjennom å snakke om sosialt samhold, opplevelser og kreativ utfoldelse.

Utøvere og produsenter

keyboard_arrow_down

Arrangert av

Troms og Finnmark fylkeskommune

Produsert av

Utøvere

Sondre Lund Johansen

Tobias Fardin Aamodt

Markus Danjord

Andre medvirkende

Idé/opplegg

Om kunstner / utøver / gruppe

Kontakt

keyboard_arrow_down

Kontaktperson i Den kulturelle skolesekken

Ansvarlig planlegger/turnéansvarlig

Hanne Mikalsen, tlf: +47 975 44 807, e-post: hanne.mikalsen@tffk.no

Produsent/fagansvarlig

Kontaktperson utøver

Sondre Lund Johansen, tlf: +47 979 39 432, e-post: sondrejohansen@virkeligband.com