VGS: Digital visningsarena for kulturkontakter 25.01.2022

Endelig slippes programmet for skoleåret 22/23 i den kulturelle skolesekken for videregående skole. I år er det hele 15 ulike produksjoner dere kan velge fritt mellom.

Frist for å velge produksjoner er den 18. februar – det er ingen begrensninger i valg av produksjoner. Den 11. mars får kulturkontaktene på den enkelte skole tilbakemelding på hvilke produksjoner skolen deres får.

Dere kan velge mellom følgende produksjoner:

Litteratur:

BOKBAD
Bokbadet er et pedagogisk verktøy. Metoden legger opp til en prosess der elevene ledes inn i teksten. Først gjennom høytlesing og siden gjennom tre samtaler.

KORTREISTE FORFATTARAR
I denne produksjonen kan de velje mellom ni kortreiste forfattarar som kan komme på eit eller fleire besøk på skulen. De kan velje mellom skrivekurs eller inspirerande formidlingar  der båe poesi og skjønnlitteratur får plass. De kan og nytte dei kortreiste forfattarane til Bokbad.

Film:

FILMHJELP YRKESFAG
Fra Idé til ferdig film på en dag! Egen workshop rettet direkte mot yrkesfag på videregående! I denne workshopen flytter vi oss ut fra klasserommet og møter elevene der de er – på verkstedet, kjøkkenet, hos sykepleierne, i frisørsalongen osv. Elevene skal lage tutorials (instruksjonsfilmer) knyttet opp til sitt yrkesfag.

ET VIRALT EVENTYR
Filmen gir et sjeldent innblikk i de enorme kreftene som settes i sving når noe går viralt. Audun og Audun vil sette fenomenet med sosiale medier i perspektiv sett i lys av filmen. De vil diskutere med elevene hva dette kan bety for dem i deres hverdag med Tik Tok, Snapchat og andre kanaler

Visuell kunst:

KUNSTNEREN OG TYVEN
Kunstneren og tyven handler om forholdet mellom kunstner og hennes modell, behandlet på en moderne måte, med en unik kvinnelig hovedkarakter. I februar 2021 ble den “short-listed” som en av 15 kandidater til å vinne en Oscar i klassen “beste dokumentarfilm”.

TRANSHUMAN BODIES
Utstillingen Transhuman Bodies (arbeidstittel) vil vise internasjonal samtidskunst som utfordrer oppfatninger av menneskekroppen ut fra perspektiver som funksjonsvariasjon, queer og feminisme.

Kulturarv:

BRENNENDE MINNER
Filmen Brennende minner forteller den tøffe historien om det å være krigsbarn til alle tider. Vi møter seks tidsvitner som ble flyktninger i eget land høsten 1944, og er med på deres sterke møter med flyktningbarn i Finnmark i dag.

JORDEPLE OG JERNPLOG
Garborgsenteret vil presentera eit dialogisk formidlingopplegg for vidaregåande elevar. Spesielt rettar me opplegget mot dei som går på yrkesfaglege utdanningsprogram, men det vil òg passa for elevar som går studiespesialisering.

Musikk:

MISS TATI
Hennar unike miks av soul, hip hop og RnB har gitt Miss Tati merksemd langt utenfor Noregs grenser, med positiv omtale i t.d. i The Guardian, i-D, Nylon, Essence og Timeout London. 

BRAZZ BROTHERS
The Brazz Brothers (BB) spiller instrumental musikk og opplever derfor sjelden “språkproblemer”. De har spilt for ulike alderstrinn i fra Nordkapp til Kapp Det Gode Håp. 

Scenekunst:

FLASHBACK
Forestillingen er en lek med improvisert dramaturgi og en forestilling hvor makten er tatt bort fra improvisatørene på scenen og gitt til en regissør som ved hjelp av lyd og lys utfordrer og styrer skuespillerne i stadig nye retninger, hele tiden på jakt etter nye måter å fortelle en historie på.

ROMEO OG UMULIG KJÆRLIGHET
Forestillingen Romeo og umulig kjærlighet tar utgangspunkt i Shakespeares Romeo og Julie, og er en beretning om kjærlighetens begrensninger i vår samtid.

HIKARI
Asiatisk tradisjon møter ny teknologi, og med dette blir publikum tatt med på en inspirerende reise. En reise som gjenspeiler de klassiske arketypene til Mesteren og Samuraien. 

Tilrettelagte produksjoner:

SAFARIUM 
er en interaktiv danseforestilling som utspiller seg i et landskap av 25 håndlagde puffer i tekstil med ulik fasong, tyngde og størrelse.

BASSOVERSVEIS
er en musikalsk fabel, skrevet og framført av Jørun Bøgeberg, og som handler om Lilleputt  som finner sin beste venn i engle-bassen Izabella. Sammen reiser de rundt i verden og oppdager at de kan kommunisere med mennesker gjennom tonespråket.

Vi gleder oss til et nytt og opplevelsesrikt skoleår!