Bilde av barn som smiler.
Foto: Kulturtanken

Påmelding for "Inkludering i kulturliv" åpen

Kulturtanken har fått i oppdrag å dele ut 13 millioner kroner til tiltak som kan styrke barn og unges mulighet for å delta på fellesarenaer innen kunst- og kulturaktiviteter.  


Søknadsfrist er 1. mars 2023 kl. 24:00. Søker må være registrert i frivillighetsregisteret og må samarbeide med andre aktører om tiltaket. LENKE TIL SØKNADSSKJEMA

Målet for støtteordningen

Det overordnede målet med tilskuddsordningen er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet,  funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

Med kulturaktiviteter menes i denne sammenhengen aktiviteter innen feltene musikk, teater, dans, litteratur, film og media, visuell kunst, dataspill, kulturarv, arkitektur og design, og tverrgående kunst og kultur.

Tilskuddet er del av kultursektorens bidrag til å realisere Fritidserklæringens målsetting om barn og unges deltakelse i det kulturelle og kunstneriske liv, oppmuntre tilgangen til egnede og like muligheter for kulturelle, kunstneriske, rekreasjons- og fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon.

Målgruppe for tilskuddsordningen

Tilskuddet skal benyttes til tiltak rettet mot barn (6–12 år) og ungdom (13–19 år) som bidrar til mangfoldig deltakelse i kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet,  funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

Søkere må spesifisere i søknaden hvilken målgruppe tiltaket retter seg mot og hvor mange det tas sikte på å nå.


Les mer om ordningen her: Inkludering i kulturliv – Kulturtanken