NORDLAND DOBBEL VINNER AV GULLSEKKEN

Fra utdelingen av Gullsekken 2014 i Trondheim, 26. juni. Foto: Endre Forbord

Nordland fylke hadde en stor kveld i Trondheim i går under utdelingen av Gullsekken 2014. Både vinneren av Beste produksjon, Filmfest Salten, og Beste skole, Kippermoen ungdomsskole, kommer fra Nordland.

Filmfest Salten mottok prisen for Beste produksjon og en sjekk på 100.000 kroner fra Norsk Tipping fra skuespiller og jurymedlem Kristofer Hivju som omtalte Filmfest Salten som «en særdeles spennende og treffsikker DKS-produksjon som fremstår som profesjonell og gjennomført fra begynnelse til slutt».

Kippermoen ungdomsskole stakk av med prisen for Beste skole og mottok 100.000 kroner fra Kulturdepartementet. I følge juryen var ungdomsskolen fra Mosjøen «en klar vinner av Gullsekken for årets skole». Skolen utmerket seg «som en skole der kunst og kultur fremstår som relevant for elevene, og der de ansatte signaliserer holdninger til kultur og kultursatsning som er tydelige og viktige».

HEDER TIL NORD-TRØNDELAG

Lærere og elever fra Nord-Trøndelag ble også hedret under prisutdelingen i Trondheim. Kulturkontakt ved Halsen skole i Stjørdal, Geir Moa, fikk prisen for Årets ildsjel for sitt langvarige engasjement i arbeidet med kultur for barn og unge.

Elever ved Rørvik skole i Vikna kommune ble kåret til Årets elevvertgruppe for sin gode innsats med å legge til rette for DKS arrangementer på sin skole.

Kunstneren Thomas «Håkki» Eriksson vant Elevprisen for Beste produksjon etter forslag fra elever fra Møre og Romsdal.

KUNST- OG KULTUR I OPPLÆRING PÅ AGENDAEN I BODØ

FINALISTENE TIL GULLSEKKEN 2014 ER KLARE!