GULLSEKKEN TIL IVELAND SKOLE OG ABSENCE CREW

Dansegruppen Absence Crew fra Bergen mottok Gullsekken for for beste produksjon i 2012.
Foto: Norsk Tipping

Iveland skole fra Aust-Agder er tildelt Gullsekken 2013 som beste DKS-skole i fjor. Dansegruppen Absence Crew fra Bergen kapret prisen for beste produksjon, mens Teater Nova vant Elevprisen. Utdelingene fant sted på Nordal Grieg videregående skole i Bergen onsdag.

Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken (DKS), en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever i norske skoler får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Én skole og én produksjon vinner hver sin pris, kåret av en fagjury blant fire nominerte i hver kategori. Dette er sjuende gang prisen deles ut.

- Det har vært spennende å få et innblikk i alt det som rører seg i den kulturelle skolesekken. Jeg ante ikke at kvaliteten og spennvidden i produksjonene var så høy, sier juryleder Arne Berggren.

Den kulturelle skolesekken finansieres i hovedsak gjennom spillemidlene. Om lag 167 millioner av overskuddet til Norsk Tipping går hvert år til dette formålet.

Iveland skole best
Gullsekken for beste skole deles ut til en skole som lar alle elevene få møte profesjonell kunst og kultur i skoletiden og som best klarer å integrere DKS i skolehverdagen. Nominasjonen haddde vakt stor entusiasme på skolen. Ifølge deres egen nettside er denne reaksjonen fra en av de yngste elevene beskrivende for stemningen:

- Så merkelig at vi skal kunne få en pris for å ha det gøy!

Iveland skole ble kåret som vinner på bakgrunn av følgende begrunnelse fra juryen:

"Det var mange svært gode søkere, flere av skolene har vært nominert mange ganger før og juryen hadde en tøff jobb. Vinnerskolen utmerket seg – og skilte seg ut ved at elevstemmene var så tydelige, arbeidet skolen gjør angår elevene og de er inkludert i alt arbeidet! Søknaden fra skolen var i seg selv inspirerende og utstrålte engasjement! De sier selv: «Brennende engasjement, fleksibel ståpåvilje, glede over levende kulturbesøk og stolthet over publikum og skole» er utgangspunktet for at skolen er valgt!"

Årets Gullsekken-kåring var et stort høydepunkt for lokalmiljøet på Iveland, og entusiastiske elever og lærere hadde tatt turen til Bergen for anledningen. Hjemme satt resten av skolen, ordføreren og mange flere og fulgte den spennende kåringen via nettet.

Prisen ble delt ut av statssekretær Elisabet Dahle fra Kunnskapsdepartementet.

Les mer:
www.gullsekken.no

ETTERLYSER KUNST FOR BARN MED SPESIELLE BEHOV

VIL HA KUNST FOR BARN MED SPESIELLE BEHOV