Digitale tilbud

Digitale tilbud fra Den kulturelle skolesekken

Alle ordinære tilbud i Den kulturelle skolesekken (DKS) i grunnskoler og videregående skoler er avlyst grunnet stengte skoler og koronatiltak. Dette har ført til at flere digitale tilbud kommer på banen, og disse vil vi gjerne videreformidle til dere. Her viser vi en oversikt over de mest aktuelle digitale produksjonene.

 

Pollus – Den lille pollenplagen
Vi ønsker småtrinnene velkommen tilbake til skolen og tilbyr forestillingen “Pollus – Den lille pollenplagen”  Dette er en forestillingen som DKS Nordland har hentet inn ved tanke på årstiden, og at elevene fra 1. til 4. trinn så smått starter opp igjen fra 27. april.

Alle kulturkontakter får mail med innloggingsinformasjon for å bruke akkurat dette tilbudet.


 

Andre digitale tilbud:

Smittefri konsert – Fra Beethoven til Depeche Mode
Den utradisjonelle stryketrioen Trio no Treble tilbyr en digital konsert i samarbeid med DKS Trondheim og Kulturtanken. Opplegget er laget for ungdomstrinnet, men kan også være egnet for andre aldersgrupper. Musikerne har sørget for digitalt etterarbeid, i form av en nettbasert quiz som elevene kan bryne seg på etter konserten.

 

Forfatterbesøk på skjerm
Tre forfattere har tatt initiativ til et digitalt litteraturformidlingsopplegg i samarbeid med DKS i Viken, Bergen, og Trøndelag, samt Norsk forfattersentrum og Kulturtanken. Det har nå blitt til fire formidlingsopplegg som deles med skoler i fylkene og kommunene. Malen for den digitale formidlingen er 3 x 15 minutter lange videoer per forfatter, som legges ut på YouTube, etterfulgt av oppgaver og spørsmål som samsvarer med læreplanen.

 

Dokumentar-thrilleren iHuman
DKS i Innlandet og Troms og Finnmark tilbyr livesending av den aktuelle filmen iHuman fredag 24. april. Her vil også regissør Tonje Hessen Schei innlede filmen fra sin egen stue, og etter filmen vil filmviter Lars Ole Kristiansen intervjuer regissøren med spørsmål som elever og lærere kan sende inn underveis. Dette er et tilbud som går ut til VGS-elever.

 

Strømmeteater for VGS
DKS i Nordland oppfordrer VGS-skoler i sitt fylke å ta i bruk Applaus Scene, en strømmeplattform for teater, som nå tilbyr skoler og elver gratis tilgang til å se klassikere som Gjengangere og Hedda Gabler og aktuelle stykker, som den prisbelønte forestillingen UTAFOR (2018) .

 

Andre digitale tips
Kulturtankens fagansvarlige har samlet 48 tips til kunst- og kulturopplevelser dere kan kose dere med fra sofaen!

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *