Foto: Mostphotos

Med elbil på turné

Årlig kjører DKS-utøvere flere tusen kilometer med bil på kryss og tvers i Innlandet for å bringe kunst og kultur til skoleelever. Noen utøvere bruker tog og buss mens andre bruker privat bil, allikevel er DKS Innlandet en stor kunde hos leiebilfirmaer.

Nå har DKS Innlandet startet prosessen med å legge om fra fossil-biler til elbiler på sine turneer. Det kan synes som en enkel oppgave, men det krever allikevel en vurdering av hver enkelt turne.

-En elbil har naturligvis mer begrenset rekkevidde enn bensin- og dieselbiler, og det tar mye lengre tid å lade et batteri enn å fylle en tank. Innlandet er et stort fylke, så vi må vurdere turnérute, spilletider og plassering på ladestasjoner for å vite om den enkelte turné kan gjennomføres med elbil, sier turnéplanlegger Jofrid Sørskog.

-Ikke alle sjåfører er vant til eller komfortable med å kjøre elbil, men stort sett får vi positive tilbakemeldinger når vi spør om de kunne tenke seg å prøve elbil på den kommende turneen.  DKS Innlandet og Innlandet fylkeskommune er opptatt av å bidra til å oppnå klimamålene. For vår virksomhet er det først og fremst bruken av biler som gir negativt avtrykk, så dette er et opplagt sted for oss å starte, avslutter Jofrid.