MEGAMEGA kritiseres

Elever ved Create videregående skole fikk i forrige uke i oppgave å lage en anmeldelse av teaterstykket MEGAMEGA som nå er på turne for Den kulturelle skolesekken Innlandet. Vi likte arbeidene deres kjempegodt og takker for at vi fikk lov til å dele de her!

Den første anmeldelsen er skrevet av Maria Hagen Blomberg;

Teaterkompaniet «The Krumple» presenterer nok en gang et abstrakt og fysisk teater som setter i gang en tankeprosess hos publikum. Det virker som de har som mål å formidle noe større enn seg selv, hvor de tilrettelegger for at man skal gruble på eksistensielle spørsmål. Livet er et sammensurium av små og store øyeblikk, milepæler og vendepunkter og denne forestillingen gir deg et innblikk i hva det innebærer å være menneske.

Gjennom haugevis av år har mennesker lett etter svar og mening – dermed er relevansen i dette stykket tidløst, men også ekstremt dagsaktuelt nå når mennesker stadig blir mer nysgjerrig og på søken etter noe mer. Jeg personlig synes det er spennende å bli underholdt på en mer intellektuell måte, men allikevel satt jeg med følelsen av at forestillingen til tider var langtekkelig. Ettersom stykket var fullt av symboler, detaljer og virkemidler var det fint at de ga oss tid, men iblant ble handlingen for ensformig. En annerledes teateropplevelse jeg vil anbefale til et noe eldre publikum som interesserer seg for å se livet gjenspeilet på en scene.

Vi fikk også to videoer med anmeldelser, den første fra Jeppe Grundtvig og Emil Strandehim og den neste fra Marthilde Mølmen Hoff

Leave a Reply

Your email address will not be published.